[wp-story]

Gordion Oda Orkestrası, heyecan verici bir sanat topluluğu

2022’de kurulmuş ve aktif olarak sponsor desteği olmadan yoluna başarıyla devam eden Gordion Oda Orkestra kurucusu Yiğitcan Gözoğlu sorularımızı yanıtladı…

Gordion Oda Orkestrası Piyanist, Besteci ve Orkestra Şefi Yiğitcan Gözoğlu tarafından başta Ankara’da kurulmuş devamında İstanbul’a yayılmış bir Barok Oda Orkestrasıdır.

Gordion Oda Orkestrası, müziğin gelişimine katkı sağlamayı ve genç yetenekleri desteklemeyi amaçlayan bir topluluk. Orkestra, birçok genç müzisyene sahne deneyimi sunarak, geleceğin yıldızlarına kapı aralamaya devam edecek.

  • Yiğitcan Bey merhaba. Yolculuğunuz 2 yıldır birçok sanatsever ve genç sanatçılar tarafından takip edilen heyecan verici bir sanat topluluğu. Hedefleriniz nelerdi, ne kadarını başarabildiniz ve gelecek planlarınızda bizleri neler bekliyor? Biraz anlatabilir misiniz?

Yiğitcan Gözoğlu: Tabii ki! Gordion Oda Orkestrası adını, kurulduğu ilimiz olan Ankara’nın Polatlı ilçesinde yer alan antik kentimiz Gordion Antik Kenti’nden almaktadır. Tarihimize sonsuz saygı duyan sanatçılar olarak bunu sanatımızla harmanlayarak değerli sanatseverleri dönemsel bir yolculuğa çıkarıyoruz. Ekibimizin içinde yer alan sanatçılarımızda en çok aradığımız şey orkestra tecrübelerinin olması. Bunun dışında bu gençlere okulda aldıkları orkestra derslerinin üzerine konser verdirerek bir tecrübe kazandırıyoruz. Elbette içimizde yalnızca konservatuvar öğrencileri yok. İçimizde profesyonel (Devlet Orkestrası) sanatçıları da bulunmakta. Bunların en bilineni “Gordion String Quartet”‘tir. Hedeflere dönecek olursak, temelimizi sağlam bir şekilde attığımızı düşünüyorum. 2 şehirdeki ekiplerimiz de aktif olarak sezon içinde aktif bir şekilde konserler yapmakta. Bunu müzik festivalleri ve oda müziği yarışmaları ile süsleyerek prestijimizi daha da yükseltmeliyiz. İçinde bulunduğumuz yıl olan 2024’ü ve getirilerini de baz alırsak, günümüz trendlerini sıkı bir şekilde takip edip başta ulusal devamında uluslararası bir şekilde ekibimizi tanıtabilmeliyiz. Bunun sonucu da kuşkusuz bir şekilde “Gordion Production”ın yakın zamanda kurulması ve en az orkestramız kadar aktif bir şekilde yola koyulması ile mümkün olabilir. Bunun dışında konser verdiğimiz illerde bulunmayan ancak konserlerimizi izlemek isteyen ve destek olamayanlar için online bir şekilde konserlerin yayınlanabilmesi de sağlanmalıdır. Tabi ki tüm bunlar için ekipmanlara ihtiyaç var hak verirsiniz ki! Bunlar için de bir bütçe oluşturmalıyız. Bu sezon için kısa bir değerlendirme yapmamız gerekirse, sezona ilk olarak İzmir’de başlamayı temenni ettik ancak bazı psiko-sosyal durumlardan dolayı maalesef bir konser organize edemedik. Bunun üzerine İstanbul’da bir String Quartet konseri, 2 tane de Orkestra konseri yaptık. Ekibin tümü konservatuvar öğrencileri ve eski mezunlardan oluşmaktaydı. Genç ve dinamik bir ekip olarak yaptığımız konserlerde yaylı çalgı, tahta üflemeli ve opera repertuvarından parçalar seçerek iki konserimizde toplam 8 soliste şans verdik. Bundan dolayı da sonsuz gurur duyuyoruz. Bu sanatçılar Türkiyemizin geleceğidir. Gordion String Quartet 3 CSO 1 Ankara Opera çalışanı sanatçıdan oluşmaktadır. Yaptıkları eğitim konseri konserine ek olarak Lüksemburg Büyükelçiliği’nde de bir dinleti yapmıştır. Bu sezon orkestra konserleri konusunda İstanbul’a ağırlık verdik ancak 2025’te ana hedeflerimizden bir tanesi duo, trio ve quartetlerimizin sayısını da arttırarak orkestramızı da aktive edip Ankara’da da orkestra konserlerimizi daha da arttırmak olacaktır.

  • Sponsor desteği gerçekten önemli mi?

Yiğitcan Gözoğlu: Büyük hayaller büyük projeler, büyük projeler ise büyük yatırımlar gerektirir. Günümüzde spor branşından örnekte bulunmak gerekirse sponsorluklar tüm klüpler için hayati bir öneme sahiptir. Aslına bakarsanız bu durum sanat için de birebir aynıdır. Yine bu takımlar sponsorlar aracılığıyla çok daha kaliteli transferler yaptıkları gibi bizleri de yurtdışında temsil ediyorlar. Bunların bizim adımıza da hayata geçeceğine karşı inancım sonsuzdur.

  • Peki seyirciniz siz değerli Gordion Oda Orkestrasını nasıl ve nereden takip edebilir?

Yiğitcan Gözoğlu: Biz tüm sosyal medyada bulunmaktayız. Ancak en aktif olarak Instagram’da bulunuyor, soruları cevaplıyor, konserlerimizi ve konser kesitlerini buradan paylaşıyoruz. Esas hedefimiz seyircimiz nerede ve hangi platformda olursa olsun onlara ulaşabilmek. (Instagram, Facebook, Tiktok, Youtube) Bir diğer önemli bilgi ise tüm konser biletlerimizi vidipass.com üzerinden satıyoruz. Bizi actividi’den de takip etmeyi unutmayın.

İletişim adresleri:

Instagram: gordionodaorkestrasi

Tiktok: gordionodaorkestrasi

Youtube: Yiğitcan Gözoğlu

Facebook: Yiğitcan Gözoğlu

Kaynak

[ideabox_newsletter]

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Giriş Yap